Beibe tuu

Meiliä keikoista
Keväällä 2017 Gasolina vetäytyy keikkatauolle ja valmistelemaan uutta levyä keskittyen Lähi-idän sekä Itä- ja Pohjois-Afrikan pop-helmiin. Suuntaa antaa jo 2013 singlenä julkaistu somalialainen "Dooyo". Toukokuun alussa julkaistiin tulevan pitkäsoiton ensimmäinen sinkku, sudanilainen rakkauslaulu "Beibe tuu".

Sudanilainen rakkaus soi Helsingissä

Maria Gasolina julkaisi ensimmäisen singlen tulevalta pitkäsoitoltaan vappuna 2017. Levyn ensimmäinen maistiainen on sudanilainen rakkauslaulu ”Beibe tuu”, joka kertoo toiveikkaan tarinan rakkauden perässä muuttamisesta. Levytyksestä tehty musiikkivideo sitoo kappaleen ajankohtaiseen aiheeseen perheenyhdistämisestä.

Ensi syksynä julkaistava albumi koostuu kokonaisuudessaan itämaisesta musiikista, sillä levyllä kuullaan musiikkia niin eri puolilta Lähi-Itää kuin Itä- ja Pohjois-Afrikkaakin. Toiveena on, että suomeksi laulettu pop-musiikki avaa kuulijoille uusia näkökulmia näihin kulttuureihin, joiden mediakuva on viime aikoina ollut melko synkkä ja yksipuolinen. Levyllä tehdään muun muassa musiikillista yhteistyötä turvapaikanhakijoiden kanssa, ja ”Beibe tuu” -singlellä kuullaan vierailevaa oud-luutunsoittajaa, lahjasta nuorta irakilaismuusikkoa, Ali Haithemiä. Teemalevyn tekeminen on ollut Maria Gasolinalle mahtava musiikillinen seikkailu uusien saundien äärellä.

”Beibe tuu” -kappaleen julkaisun yhteydessä Maria Gasolina haluaa myös mainostaa Amnestyn vetoomusta pakolaiskiintiöiden nostamiseksi. Se on nyt entistä tärkeämpää, kun perheenyhdistäminen on tehty monelle käytännössä mahdottomaksi. Amnesty muistuttaa, että kiintiöpakolaisjärjestelmä auttaa hallitusti nimenomaan kaikkein haavoittuvimpia ryhmiä, kuten lapsia, perheitä, väkivaltaa kokeneita naisia, vammaisia, kidutettuja ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia. Pakolaiskiintiöllä autetaan myös perheet turvaan yhdessä, niin ettei sotaa ja vainoa pakenevien tarvitse erota läheisistään. ”Beibe tuu” -singlessä rakkaastaan eroon joutunut lyyrinen minä laulaa teeman mukaisesti: ”kotiin stadiin sua mä venailen; vuoksi rakkauden - ihmisoikeuden.”

Allekirjoita Amnestyn vetoomus pakolaiskiintiön korottamisesta ja varmista, että perheet pääsevät yhdessä turvaan!
www.amnesty.fi/pakolaiskiintio

Käy myös tykkäämässä meidän BassoNost€ -hakemuksestamme niin saadaan vinyyliin painoon rahat!