Maria Gasolina

Meiliä keikoista
Keväällä 2017 Gasolina vetäytyy keikkatauolle ja valmistelemaan uutta levyä keskittyen Lähi-idän sekä Itä- ja Pohjois-Afrikan pop-helmiin. Suuntaa antaa jo 2013 singlenä julkaistu somalialainen "Dooyo". Toukokuun alussa julkaistiin tulevan pitkäsoiton ensimmäinen sinkku, sudanilainen rakkauslaulu "Beibe tuu".

Musiikkia maailmalta

Käännöspoppia soittava Maria Gasolina on liikuttanut täysiä klubeja ja festivaaliyleisöä jo vuodesta 2001. Gasolinan ohjelmisto on perinteisesti ollut enimmäkseen brasilialaista rytmimusiikkiamusiikkia. Yhtyeen livekeikkojen tavaramerkiksi on vakiintunut omalaatuinen niveliäliikuttava rytmiralli jonka orgaanista kutsua on vaikea vastustaa.

"Maria Gasolina" on brasilialaista slangia, ja tarkoittaa sellaisia tyttöjä, jotka tykkää vaan autoilijoista. Kahden pelkkää brasilialaista matskua soineen levyn jälkeen kolmannella pitkäsoitolla kuultiin musiikkia paitsi Brasiliasta, myös Iranista, Haitilta, Madascarilta, Ranskasta... etc.

Maria Gasolina on Taneli Bruun (tenorisaksofoni), Kalle Jokinen (kitara), Lissu Lehtimaja (laulu, trumpetti), Mikko Neimo (rummut), Matti Pekonen (basso), Essi Pelkonen (alttosaksofoni), Janne Auvinen (perkussiot) ja Sanni Verkasalo (huilu, laulu).